Klimaat in de zorg

Een goed binnenklimaat is cruciaal voor de zorgsector. Uit de Zorg Bouwplannen Scan van BouwKennis blijkt dat 75% van de ziekenhuizen van plan is om de komende jaren verbeteringen aan het binnenklimaat door te voeren. Een nieuwe luchtbehandeling en aanpassingen op bestaande airco- en verwarmingssystemen worden in deze Scan regelmatig genoemd.

De zorgsector is de afgelopen jaren sterk veranderd. De vergrijzing zorgt voor een toenemende zorgvraag. Zieken en zorgbehoevenden worden door de stijgende concurrentie steeds meer gezien als cliënten. Inspelen op de behoeften en wensen van deze cliënten is voor zorgorganisaties essentieel om te kunnen blijven voortbestaan. Het bieden van een excellente zorg, alsmede het voeren van een duurzaam beleid, zorgt ervoor dat de kwaliteit van het binnenklimaat steeds belangrijker wordt.

Weiko Kruit, eigenaar van Kolpia: “Zeker gezien de kwetsbaarheid van de cliënten is een gezond binnenklimaat van groot belang. Door een gezond en duurzaam binnenklimaat te creëren, kunt u als zorgorganisatie het verschil maken voor zowel bezoekers, werknemers als cliënten. Dit vraagt expertise en een gestructureerde aanpak in beheer en preventief onderhoud. Maar als u dit goed organiseert, kunt u zich als zorgorganisatie sterk onderscheiden en veel kosten besparen.”

Kolpia ondersteunt zowel ziekenhuizen als zorginstellingen bij dit vraagstuk.

Wilt u een keer vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden voor uw zorgorganisatie te bespreken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.