Praktijkvoorbeeld

Jaap de Korte werkt bij een middelgrote onderneming op de afdeling debiteuren. Als hij op maandag op zijn kantoor komt, ruikt het er muf en is het bedompt warm. Hier heeft hij al meerdere keren over geklaagd bij zijn manager. Deze heeft dit verder aangezwengeld bij de technisch beheerder omdat er meer geklaagd werd. De technisch beheerder is een aantal keer langs geweest om metingen te verrichten, maar dit heeft geen resultaat opgeleverd. Jaap zou graag het raam open zetten maar dat mag niet van de beheerder, want dan raakt de installatie van slag.

Hij pakt een ordner van een hoge plank uit de open kast. Hij moet niezen, zoals wel vaker als hij hier werkt. Wanneer hij weer gaat zitten voelt hij een tochtstroom in zijn nek afkomstig van het rooster boven hem. De schoonmaakster komt binnen. Zij wil zijn bureau schoonmaken, maar dit komt voor Jaap nu erg slecht uit. Ze moet alles zo laten liggen.

Rond een uur of drie krijgt Jaap altijd wat moeite met de concentratie en wordt hij wat slaperig. Een vage hoofdpijn komt opzetten, die steeds erger wordt. Hij besluit het werk te laten voor wat het is en praat wat met zijn collega’s. Het binnenklimaat wordt besproken en de collega die ziek thuis zit met vage chronische klachten. Het blijft toch zo muf ruiken en het tocht in zijn nek. Het is inmiddels goed warm geworden. Jaap zal blij zijn als het vijf uur is.

Oplossing

Wanneer deze situatie u bekend voorkomt is het binnenklimaat slecht. Om de oorzaken hiervan te vinden is onderzoek door middel van metingen en interviews noodzakelijk. Kolpia Klimaatonderzoek kan door jarenlange ervaring de oorzaken vinden en oplossingen aandragen die in de gegeven situatie passen.
Neem daarom contact op met Kolpia Klimaatonderzoek voor een beter binnenklimaat!