Een gezond binnenklimaat: gebruik een goede stofzuiger

Dagelijks goed stofzuigen vermindert de hoeveelheid bacteriën, schimmels en huisstofmijten in uw tapijt. U krijgt een schoner kantoor en een gezonder binnenmilieu. Het gebruik van een goede stofzuiger is daarbij noodzakelijk.

Stofzuigen met een goede stofzuiger zorgt voor een gezonder binnenmilieu en is daardoor beter voor uw gezondheid. Ook voorkomt het klimaatklachten op kantoor. Maar waaraan moet een goede stofzuiger voldoen?

Goede stofzuigers

1: HEPA filter

Een HEPA filter (High-Efficiency Particulate Air) is in staat is om alle fijnstofdeeltjes, micro-organismen, allergenen en pollen tegen te houden. Een HEPA filter in de stofzuiger is sterk aan te raden. Dit geldt vooral  voor medewerkers met problemen aan de luchtwegen of een huisstofmijtallergie.

2: Goede afdichtingen

Een goede stofzuiger heeft hermetische afdichtingen, zodat er geen vervuilde lucht via onbedoelde openingen in de ruimte geblazen wordt.

3: Stofzuigerzakken

Wanneer het niet mogelijk is om een HEPA filter in de stofzuiger te plaatsen, kan een HEPA stofzuigerzak aangebracht worden. Daarnaast filteren deze stofzakken de lucht zo goed, dat er geen stofresten in de motor van de stofzuiger komen. Aangeraden wordt de stofzuigerzak tijdig te vervangen om de zuigkracht te behouden en om scheuren van de zak te voorkomen.

4: Vermogen

Het vermogen van een stofzuiger (aantal watt) zegt niet alles over de kwaliteit van een stofzuiger. Een goede stofzuiger is prima in staat om met minder motorvermogen toch uitstekend te stofzuigen.
In de praktijk blijkt dat bij het stofzuigen dikwijls een te hoog vermogen wordt gebruikt. Hierdoor ontstaat een vacuüm tussen het tapijt en de stofzuigermond, waardoor de opname grotendeels stopt. Ongeveer 60% van het vermogen van een krachtige stofzuiger volstaat voor het reinigen van uw tapijt.

Hoe kunt u het tapijt het beste onderhouden? Bekijk dan ook TIP: laat eenmaal per jaar uw tapijt diepreinigen. Meer weten? Neem contact met ons op.