Een gezond binnenklimaat: laat eenmaal per jaar uw tapijt diepreinigen

Onderzoek van de Duitse Astma- en Allergiebond uit 2005 wijst uit dat tapijt een gunstige invloed heeft op het binnenklimaat. Tapijt houdt allergenen en stof vast, zodat deze niet in de atmosfeer terecht kunnen komen. Om een gezond binnenklimaat te behouden is het belangrijk om naast het dagelijks stofzuigen uw tapijt tenminste eenmaal per jaar te laten diepreinigen.

Diepreinigen

Diepreinigen is een intensieve reiniging van het tapijt. Naast stof en vuil worden tevens diep in het tapijt genestelde micro-organismen verwijderd. Bij het diepreinigen worden de bureaus en kasten verplaatst om de ruimte vrij te maken.

Door het diepreinigen worden ook die plekken van het tapijt gereinigd, waar de stofzuiger normaal gesproken niet bij kan.

 

Goed stofzuigen en het tapijt tenminste één keer per jaar diepreinigen, zal de hoeveelheid fijnstofdeeltjes in de lucht aanzienlijk terugdringen.

De luchtkwaliteit verbetert en het risico op gezondheidsklachten neemt af. De werknemers zullen zich prettiger voelen, wat een positief effect heeft op de arbeidsproductiviteit.

Meer weten? Neem contact met ons op.