Wateronderzoek

Bacteriologisch wateronderzoek

Wanneer drinkwater wordt toegepast voor processen of laboratoria is het van belang de microbiologische samenstellingen van het leidingwater te weten en te controleren. Ook bij adiabatische bevochtiging in een luchtbehandelingsinstallatie en bij koeltorens is dit belangrijk.

Chemisch wateronderzoek

Wanneer drinkwater wordt toegepast voor processen of laboratoria is het van belang de chemische samenstellingen van het leidingwater te weten en te controleren. Op meerdere strategische tappunten kan een watermonster worden genomen.

Legionella onderzoek

Leidingwater wordt door monsterneming onderzocht op de aanwezigheid van de Legionella bacterie. Legionella bacteriën zijn de verwekker van de Veteranenziekte en de Pontiac koorts. In een warmwatersysteem dat niet voldoende hoog wordt verhit of niet koud genoeg blijft, kan de Legionella bacterie gaan groeien. Als er onvoldoende doorstroming is, zal er zich in verloop van enkele weken een populatie van Legionella bacteriën opbouwen. Deze hechten zich aan de binnenwand van het leidingsysteem. Deze bacteriën zullen door groei steeds het langsstromende water besmetten. Bij verneveling van besmet water ontstaan kleine waterdruppeltjes die bij inademing zeer gevaarlijk zijn.

Wilt u het water laten onderzoeken, neem dan contact met ons op.